Covid Vaccinatie info en FAQ

Covid Vaccinatie info en FAQ

Vaccineren van kinderen met een medische indicatie

Kinderen tussen de 12-17 jaar met een medische indicatie zullen binnenkort worden uitgenodigd door de GGD. Het gaat om de kinderen die ook jaarlijks in aanmerking komen voor een griepprik. https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/voor-wie-is-griepprik

Afspraken om de prik op een GGD locatie te halen kunnen telefonisch of via een digitaal afspraken portaal gemaakt worden, zodra je een uitnodigingsbrief hebt ontvangen. De GGD kan vragen naar de medische indicatie. Dit beleid is uitgezet door de overheid en het RIVM. Je staat uiteraard vrij om te kiezen voor de vaccinatie. Hierover kun je het beste zelf met je ouders een besluit maken. In speciale situaties kan er overlegd worden met een kinderarts.

Vaccineren van mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960

De mensen die de eerste vaccinatie met astrazeneca van de huisarts hebben gekregen, krijgen uiterlijk 22 juni een oproep voor de tweede vaccinatie, deze zal op maandag 28 juni door ons gegeven worden. Deze datum kan niet worden vervroegd, dat laat de levertijd niet toe. Wilt u zich hiervoor zo veel mogelijk vrij maken. Het organiseren van verschillende prikdagen behelst veel tijd en energie. Indien het u echt niet schikt, meldt u dit dan tijdig aan de assistente.

U krijgt na het vaccineren een voorgedrukt vaccinatiebewijs die u bij uw gele boekje kunt bewaren. Het gele boekje heeft geen officiele status als het om covid-vaccinaties gaat. Het is administratief te veel werk om deze werkwijze te veranderen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Veelgestelde vragen

Wij worden veel gebeld met vragen over het vaccineren. Om lange wachtrijen aan de telefoon te voorkomen, vragen wij u om zoveel mogelijk uw informatie op te zoeken via de landelijke kanalen of te kijken of uw vraag hieronder staat. Wij werken volgens de algemeen geldende richtlijnen en protocollen van het RIVM.

Moet ik me laten vaccineren?

De kans dat u Corona krijgt en daar ernstig ziek van wordt, is vele malen groter dan de kans op een bijwerking van het vaccin. Daarom adviseren we iedereen boven de 18 jaar om zich te laten vaccineren.

Ik heb al corona gehad, hoeveel prikken heb ik nodig?

Het advies luidt om in elk geval 1 prik te nemen. Indien u na de 1e prik corona hebt gehad, of u behoort tot een medisch hoogrisicogroep (u heeft dan de 1e prik in het ziekenhuis van de specialist gekregen), dan is het aan te bevelen de 2e prik ook te nemen.

Krijg ik een vaccinatiebewijs als ik slechts 1 prik heb gehad?

U heeft bij 1 prik reeds een vaccinatiebewijs gekregen met de batch nummer en datum van uw vaccinatie, dit is voldoende indien u daarbij ook een bewijs heeft van een positieve pcr test, voorafgaand aan uw eerste vaccinatie. De GGD beraamt zich over de verdere uitwerking hiervan, wij hebben helaas nog geen duidelijke berichten hierover.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Wij weten helaas niet meer over (de volgorde van) het vaccineren dan wat er via de landelijke kanalen wordt gecommuniceerd.

Ik ben zwanger en lees dat ik vervroegd in aanmerking kom voor een covid-vaccin, wanneer krijg ik mijn uitnodiging?

U zult door de GGD worden uitgenodigd, op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer u opgeroepen zult worden of welk vaccin u aangeboden krijgt. U kunt onze website in de gaten houden, indien wij meer horen, zullen wij dit kenbaar maken op deze pagina.

Ik gebruik bloedverdunners. Is het AstraZeneca-vaccin wel geschikt voor mij ?

Ja, dat is geschikt.

Als ik trombose of een embolie heb gehad, heb ik dan meer risico op trombose door de vaccinatie met AstraZeneca?

Nee, mensen die eerder een trombose of embolie hebben gehad hebben niet meer risico op dit zeldzame ziektebeeld.

Ik wil me niet laten vaccineren. Moet ik dat laten weten?

Nee, er vindt geen registratie hiervan plaats.

 

Indien uw vraag hier niet bij staat, kijk dan op onderstaande websites. Wanneer u toch een gesprek met de assistente wenst, bel dan op een rustig moment, bijvoorbeeld wanneer er maximaal 2 andere wachtenden aan de lijn zijn, zodat wij de reguliere zorg en spoedzorg voorrang kunnen blijven geven.

Websites met informatie over het vaccineren:Translate »
Call Now Button