Voortgang verbouwing en verhuizing Dufay Huis

Voortgang verbouwing en verhuizing Dufay Huis

Het is al enige tijd geleden dat wij u voor het laatst informeerden over onze aanstaande verhuizing en de realisatie van het gezondheidscentrum het Dufay Huis. De huidige planning is dat wij medio 2022, in de maand juni of juli, hier naartoe zullen gaan verhuizen.

Sedert onze laatste nieuwsbrief is er hard gewerkt en veel gerealiseerd.
Het oude schoolgebouw, daterend uit begin 20e eeuw, heeft een metamorfose ondergaan met behoud van klassieke bouwelementen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Er waren enkele tegenslagen zowel op bouw technisch vlak alsmede ten gevolge van de Covid pandemie.

Zoals eerder met u gedeeld, het betreft hier de tot stand koming van
een volledig nieuw gezondheidscentrum welke zal voldoen aan de huidige 21e eeuw milieu eisen inclusief de klimaat standaard om CO2 neutraal te zijn.
Het is gelegen op een steenworp afstand van onze huidige praktijkvestiging. Ook kent de locatie een goede bereikbaarheid, zowel lopend, fietsend of met het openbaar vervoer.

Ter herinnering, naast de huisartspraktijken zullen er een fysiotherapiepraktijk, een consultatie bureau, praktijken voor antroposofische therapeuten en een apotheek afhaalpunt in gevestigd worden. Mogelijk sluiten nog andere eerstelijns zorgverleners zich hierbij aan. Tevens komt er een buurtkamer met horecagelegenheid en het oude schoolplein wordt een buurttuin met terras. Over dit laatste kunt u op de website van Stadsdorp Vondeldorp lezen:

https://vondeldorp.nl/voor-en-door-de-buurt/dufayhuis/buurttuin

Voorts is er een Stichting Vrienden DufayHuis, die het gezondheidscentrum helpt om het DufayHuis mooi en duurzaam in te richten. Op hun website vindt u meer informatie indien u overweegt iets bij te willen dragen. Ook hebben zij foto’s van voor en tijdens de verbouwing op de website staan:

https://www.vriendendufayhuis.com/voortgang-verbouwing

Wij willen nogmaals benadrukken dat wij, als uw behandelend huisartsen, samen met onze assistenten, verpleegkundigen en praktijkondersteuners ontzettend gemotiveerd zijn om onze zorg naar u toe te blijven leveren. Met een positieve blik op gezondheid en preventie van ziekte.

Vriendelijke groet,

Emilie Olthof, Mays van Deutekom en Stephen Terborg.


Translate »
Call Now Button