Werknemers

Huisartsen

M. van Deutekom – Zakko

In 2004 ben ik begonnen aan de studie Geneeskunde in Leiden. Tijdens deze opleiding ontmoette ik al vroeg een aantal artsen die mij kennis lieten maken met regulier-plus; reguliere gezondheidszorg verrijkt met complementaire en holistische geneeswijzen, ook wel integrative medicine genoemd. Hierdoor geïnspireerd geraakt, heb ik een aantal verbredende coschappen voor mijzelf georganiseerd in binnen- en buitenland. Zo kwam ik bijvoorbeeld voor mijn coschap huisartsgeneeskunde bij Thomas Kelling terecht, antroposofisch huisarts op de Weteringschans. Deze zorg verenigt het wetenschappelijke met de wijsheid van de natuur. Na een aantal jaren werk op verschillende afdelingen en spoedeisende hulp in het BovenIJ ziekenhuis en werk in meerdere huisartsenpraktijken in Amsterdam, ben ik in 2018 praktijkhouder geworden en begonnen aan de opleiding Antroposofische Geneeskunde. In de jaren die volgden heb ik mij samen met mede bestuurders van Stichting Dufay Huis hard gemaakt voor een toekomstbestendige praktijkruimte in de buurt. Op 10 september 2022 was de officiele opening van het buurt- en zorgcentrum het Dufay Huis. Een centrum met een healing environment voor patient en zorgverlener. Een plek waar we contact met elkaar maken.


Vrije tijd besteed ik vooral met mijn gezin; man en 2 sprankelende dochters. Wij genieten samen van muziek maken, zwemmen in de natuur, koken, yoga, mindfulness en sporten.

E. Olthof

Sinds 2014 ben ik Huisarts. Na mooie buitenlandse ervaringen ben ik gestart als jonge dokter in het ziekenhuis op de afdeling chirurgie. Prachtig vak toch miste ik in het ziekenhuis geregeld de context rondom de patiënt. Een zorgvraag kunnen plaatsen binnen een levensverhaal vind ik essentieel en is de kracht van ons vak. Immers ieder mens is uniek. Na afronding van mijn huisartsenopleiding heb ik 6 jaar met veel plezier gewerkt in Hoofddorp. De kans om mij verder te ontwikkelen kwam op een mooi moment. De reguliere geneeskunde uitbreiden met een bredere visie zie ik als een verrijking. Een benadering waarbij je je meer richt op factoren die gezondheid en welbevinden kunnen stimuleren en ondersteunen vind ik belangrijk. Het eerste basisjaar van de antroposofische opleiding heb ik afgerond en ik zal mijn kennis verder gaan verdiepen met de vervolgopleiding.
.
Verder ben ik getrouwd, moeder van 4 kinderen en Moos de hond. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn. Ik word heel blij van fietsen door Amsterdam, boodschapjes doen op de Noordermarkt om vervolgens heerlijk te koken en vooral lekker te eten. Ook reizen, lekker de natuur in of nieuwe culturen opsnuiven, is een van mijn passies.

Waarnemer

tekst volgt.

Praktijkondersteuning

Darifa Frafri is onze praktijkondersteuner (POH) somatiek. Zij houdt zich onder meer bezig met diabeteszorg (suikerziekte) en cardiovasculair risicomanagement (CVRM). Daarnaast is Erik Wonders actief in onze praktijk (POH GGZ). Hij verzorgt kortlopende therapie bij psychische problemen, zoals rouw, sombere gedachten of burnout. Marlous Kruger is onze praktijkondersteuner ouderenzorg (POH-O). Zij zal vanaf begin juli 2022 ouderen met hun specifieke zorgbehoefte monitoren en ondersteunen.

De praktijkondersteuners hebben een HBO-opleiding en werken volgens vaste protocollen. Ze overleggen regelmatig met de huisarts. Gesprekken vinden plaats op afspraak gewoon in de praktijk.

De assistente

Onze doktersassistentes Chantal en Astrid staan u als eerste te woord en vragen u waarvoor u met de praktijk belt. Zij maken hiermee de planning van de afspraken voor het spreekuur, het terugbelspreekuur en de huisbezoeken. Ook geven zij deskundig advies over veel medische en praktische vragen, en over verwijzingen en recepten. De huisarts en de assistentes overleggen regelmatig.
.
De assistentes hebben lunchpauze tussen 13:00 en 14:00.
.
U kunt op afspraak bij de assistente terecht voor:

   • uitslagen van urine- of bloedonderzoek – bellen tussen 14:00 en 16:00
   • meten van de bloeddruk
   • wratten bevriezen
   • verbinden van wonden
   • oren uitspuiten
   • hechtingen verwijderen
   • herhaalrecepten – als u met de praktijk belt kies dan 2 bij het keuzemenu
   • zwangerschapstest
   • urineonderzoek
   • suikercontrole
   • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
   • vaccinaties
   • zwachtelen en tapen
   • informatiefolders
Translate »
Call Now Button